» Biografie
Verleden
Mylène d'Anjou werd op 20 januari 1966 geboren in Hoogvliet. Na de IVO MAVO te Rotterdam en daarna de HAVO wilde ze toneelspelen en zingen.

Begin carriere
Om haar talent te ontwikkelen volgde ze zangles bij onder anderen Karin Bloemen en het Rotterdams conservatorium. Daarna vertrok ze naar New York en kreeg ze zangles van Joe Chamberlain. Nadat ze haar stem ontwikkeld had, wilde ze haar toneelspel verbeteren en ging ze naar Londen en volgde daar acteerlessen aan The Webber Douglas Academy of Dramatic Art. In het seizoen 1990-1991 trad ze in het Cabaret Pappenheim samen met Peter Lusse en Bas Odijk op in "Winnetou's Testament" en speelde ze in de film "How to survive a broken hart" van Paul Ruven. Een seizoen later stond ze met het Noord Nederlands Toneel in het toneelstuk "De ingebeelde ziekte". In 1993 speelde in de lunchvoorstelling "Wilt u zitten? Ik kan staan!" maar na een seizoen werd ze vervangen door Margôt Ros omdat ze bij het RO Theater terecht kon. Dus tussen 1993 en 1995 speelde ze met het RO Theater in de jeugdvoorstellingen "Pinocchio" en "Heksen". Ook werkte ze mee aan diverse bedrijfsfilms.

Eigen programma's
Mylène was het na een tijdje zat. Auditie na auditie liep ze af zonder enig positief resultaat te boeken. Alle moed bijeengeschraapt, begon ze haar eigen cabaretshow te schrijven. Eenmaal op de planken volgden de positieve reacties elkaar op. Ze ging in '95 het podium op met de voorstelling Klem met muzikale begeleiding van Wim Boor. Daarna volgde Platina('96), Hemelse Mother!('98), Stuk('00), Tijgerin op sloffen('01), Star('03) en zijn we nu bij de voorstelling Los die 17 december 2004 in première ging en die vanaf 7 maart 2006 weer te zien is in de Nederlandse theaters door het hele land.


Afgelopen seizoen
Mylène stond samen met Vera Mann en Frans van Deursen in het programma "Zing-vecht-huil-bid-lach-werk- en bewonder" met als ondertitel "Ode aan Ramses". In dit programma brachten ze een ode aan Ramses Shaffy en zongen ze zijn liedjes.
Het programma beleefde 8 september 2005 zijn eerste try-out in Hilversum en ging 16 september 2005 in première in Eindhoven.
Verder speelde Mylène in het NPS-programma "Vals Plat" in het onderdeel "Het schoolplein". Dit was een dramaserie bestaande uit korte filmpjes over ouders wachtend op het schoolplein.
26 januari mocht Mylène optreden voor de Nederlandse Ambassade in Bangkok. Ze trad op met haar programma "Los" en ze verbleef daar voor een klein weekje. Eind februari zat Mylène in een driemalig carnavalsconcert, dat plaatsvond in Breda, Den Bosch en Eindhoven.


Toekomst

In het theaterseizoen 2006/2007 komt Mylène met een nieuw theaterprogramma, genaamd "Niet van gisteren". De try-outs beginnen hoogstwaarschijnlijk half september.

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Aantal bezoekers

  • Er zijn vanaf 5 januari 2004 ruim 32.000 bezoekers geweest op deze site! Op naar de 100000 bezoekers!

Wie is er op de site?